רובינו מבשלים אורז למיניו וסוגיו בסיר. לפעמים עם טיגון קל לפני כן ולפעמים בלעדיו. אך קיימים גם המון מתכונים להכנה של אורז בתנור. תאמינו או לא אבל לא רק שהתוצאה הסופית לא נופלת מהמתכונים שגורסים שאורז יש לבשל בסיר בלבד, אלא אף עולה עליה פעמים רבות.
חומרים:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
2 בצלים קצוצים דק
4 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
400 גרם דלעת, חתוך לקוביות
שמן זית לטיגון
2 כפות סילאן
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קינמון, בהרט
אופן הכנה:
- משרים את האורז השטוף במים רותחים ל-30 דקות (המים צריכים לכסות את כל האורז)
- מטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים למחבת את הבטטות והדלעת ומתבלים במלח ,פלפל שחור ופפריקה. מערבבים ומטגניםכרבע שעה תוך כדי ערבוב.
- מסננים את האורז ותבלו אותו במלח ,פלפל ופפריקה מתוקה.
- מכניסים את האורז ותכולת המחבת שלנו לשקית קוקי. מוסיפים פנימה גם 2 כפות סילאן, בהרט וקינמון ו-3 כוסות מים.
- קושרים היטב את השקית, ומכניסים לשעה לתנור שחומם ל-200 מעלות.
- בסיום שעת הבישול, מורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
פוליסמן אולגה